Bejelentkezés

Dokumentumok


 

Veni Sancte szentmise iskolánkban

A Szent József Katolikus Szakiskola, szeptember elsején tartotta, tanévnyitó szentmiséjét, melyet az intézmény lelki vezetője Fekete Béla atya celebrált. Vendégünk volt iskolánk egykori tanára, Berki József papnövendék, aki lelkes szavaival, bátorította a diákokat tisztes helytállásra és az Istenbe vetett bizalomra, a mindennapi életben.

 

 

 

 

Jövőre újra lesz katolikus iskolák nemzeti zarándoklata
 
„Szent Józsefesek” a püspöki szentmisén Szentkúton
 
 A Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola diákjainak egy kis csapata tanáraik vezetésével látogattak el szeptember 19-én, szombaton Mátraverebély-Szentkútra. Nemzeti kegyhelyünkön a főpapi szentmisét dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be. Ünnepi homíliájában a szeretet fontosságáról, közösségalakító, formáló erejéről beszélt. Érzékletes képként idézte fel a kifutópályán guruló, majd indulási parancsra várva megálló és hirtelen nekirugaszkodó és az égen szabadon szárnyaló repülőgépet. Miként a technika a magas emelkedik, úgy tanítjuk, neveljük s általa emeljük magasba a jó Isten közelébe saját gyermekeinket, diákjainkat hangsúlyozta a főpásztor.
A püspök atya szeretettel köszöntötte a szentmisén megjelent fiatalokat. Örömmel, nem titkolt büszkeséggel vettük, amikor külön is megdicsérte iskolánk diákjainak szép „formapólóját”, amelyet címerünk díszít. „Maroknyi” csapatunk mellett ott volt a nagy testvériskola a balassagyarmati Szent Imre Általános és Középiskola népes küldöttsége, akik közül tiszteletre méltó módon vállalták a zarándoklat nehézségeit, ám mégis lelket emelő felemelő voltát. A főpapai szentmisére harangzúgás mellett vonult fel zászlójuk alatt a dabasi katolikus iskola cserkészcsapata.
 
   A szentmisén fontos információ is elhangzott, amelynek lényege, hogy 2010 szeptem-berében ismét megrendezik a katolikus iskolák nemzeti zarándoklatát Mátraverebély-Szentkútra.
 
Az alábbi felvételek a 2009-es zarándoklaton készültek:
 
 
 
 
 
 

Jubileum

Galéria

105674
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Minden nap
112
78
640
104363
1730
2091
105674

IP cím: 54.80.96.153
Idő: 2018-09-21 14:19:30

 


Administrációs felület: Belépés

Web mail: Bejelentkezés a levelező rendszerbe

Korábbi oldalunk elérhetősége: szentjozsef.uw.hu

 Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola