Bejelentkezés

Dokumentumok

Életképek


 

Iskolánkról röviden

Az egyházasgergei Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola intézményét 1993-ban alapította a KALOT Népfőiskolai Szövetség, Szabó József karancskeszi katolikus plébános, a KALOT akkori vezető tisztségviselőjének a kezdeményezésére. A KALOT-iskola – így hívták először, s gyakran még mostanság is az évek folyamán felvette a Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola nevet és büszkék vagyunk arra, hogy a Szent Család őrének és a munkásság védőszentjének az oltalma alatt végezhetjük áldozatos munkánkat. Hogy is mondta Szabó József atya, a lelkes és híveit annyira szerető pap, amikor a Karancs völgyében élő néhány elkötelezett segítőjével életre hívták az iskolát: „Legyen ez az iskola minden leendő diákjának, biztonságot, nyugalmat és menedéket nyújtó otthona…! Legyen a szegények, kudarcot és hátrányt szenvedő fiatalok nevelő- és képzőhelye, ahol sikereket érhetnek el, emelkedhetnek…”  

 
Először Karancslapujtőn, a helyi termelőszövetkezet központjában kapott helyet az iskola, ahonnan néhány év után újabb befogadó településre, Egyházasgergére költöztünk. Festői környezetben a Dobroda patak partján alakítottuk ki új otthonunkat, nem messze a Karancs hegyen emelkedő kedvelt búcsújáróhelytől a Karancs kápolnától. Jelképesen szólva ez a kápolna őriz és véd bennünket, Szent József pártfogása mellett. Örömmel jelenthetjük, hogy az iskola őrzi az alapítók nemes célkitűzéseit, egyházi szakiskolához méltó értékrendjét, hagyományait. Arról is beszámolhatunk, hogy pedagógusai áldozatos munkája és a fenntartó Váci Egyházmegye anyagi és erkölcsi, szakmai támogatásával folyamatosan fejlesztjük oktató-nevelő munkánkat és az iskolában zajló szakképzés színvonalát. 
 
Iskolánkban 100 diák tanulhat, jelenleg 70-75 diák tanul az intézmény falai között, jelentős részük hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családból származik, sok közöttük a roma fiatal. Ezért is fektetünk többek között nagy hangsúlyt a roma kultúra ápolására. Jelenleg szakács, asztalos, élelmiszer és vegyi árueladó, kerti munkás, parkgondozó szakmai képzést folytatunk. Iskolánk speciális szakiskola is, az itt tanuló SNI-s fiatalok ahol csak lehet – közösségi élet, kultúra, hitélet, sport, szakköri programok, integrációban vesznek részt a közös munkában. 
 
Ünnepeink és hétköznapjaink jól szervezettek, tiszta, kulturált külső és belső környezetben zajlik a tanítás. Pedagógusaink, s minden dolgozónk gondoskodó szeretettel viszonyul minden egyes diákunkhoz. Hisszük és valljuk, hogy minden ember, minden diákunk Isten teremtménye, tehetsége, szorgalma, adottságai kibontására s mi ebben nyújtunk segítséget számukra.

Jubileum

E-Kréta

Galéria

152185
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Minden nap
10
34
100
151602
1667
2519
152185

IP cím: 54.236.35.159
Idő: 2020-10-27 00:41:26

 


Adminisztrációs felület: Belépés

Web mail: Bejelentkezés a levelező rendszerbe

Korábbi oldalunk elérhetősége: szentjozsef.uw.hu

 

3185, Egyházasgerge Dobroda major

Tel/Fax: 06-32-452-111

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Honlapfelelős: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Szent József Katolikus Szakiskola és Speciális Szakiskola